Ajankohtaista

Taimipäivä Mustilassa la 24.8.2019

Lahden Puutarhaseura ja Hyötykasviyhdistys Päijät-Hämeen alueosasto järjestävät kuljetuksen Mustilaan.
 
Lähtö Marolankadun turistipysäkiltä klo 9.00
Paluu, eli takaisin Lahdessa noin klo 16.30.

Retken hinta 20 - 30 euroa, lähtijämäärästä riippuen. Hinta sisältää pääsymaksun ja kuljetuksen.

Sitovat ilmoittautumiset 16.8.2019 mennessä Raili Siltalalle raili_siltala(at)hotmail.com tai puhelimitse 050-309 8543. Myös Leena Suhoselle voi ilmoittautua p.040-938 9577.
 
Tutustu monipuoliseen tapahtumaan alla olevasta linkistä.

Avoimet puutarhat su 7.7.2019

Avoimet puutarhat on valtakunnallinen tapahtuma ja tänä vuonna tapahtuma on su 7.7. klo 12- 17. 
Puutarhoilla voi olla poikkeavia aikoja, joten lienee hyvä tutustua kunkin puutarhan tietoihin ja aukioloaikoihin ennen paikan päälle menoa. Tutustu tapahtumaan ja puutarhoihin sivuilla https://www.avoimetpuutarhat.fi/   tai sivuiltamme  Linkkejä ja vinkkejä-välilehdeltä.

Tutustuminen Lammille Porkkalan Kartanon puistoon ja puutarhamyymälään siirtyy keväälle 2020. Ilmoitamme tästä ja muista retkistä keväällä. 

Tehdyt retket ja tapahtumat 2019
Valokuvia pääsee katsomaan Yhdistys ja Toiminta - välilehden otsikon "Kuvia -Kuva-albumit" alta. 

Kesä- ja puutarharetki Mikkelin suuntaan

Huomio!
Lähtöpaikka on muuttunut tiedotteessa olevasta paikasta (oli Matkakeskus) Nyt lähtöpaikkana on Marolankadun turistipysäkki. Lähtöaika on ennallaan eli klo 7.00.

Lähde mukaan Puutarhaseuran retkelle kesäiseen Mikkeliin, mielenkiintoisiin kohteisiin ja vihreän äärelle. Matkalle mahtuu 20 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset 15.5. mennessä sähköpostilla helituulia56@gmail.com (Jos et omista s-postia, niin soittaa voi numeroon 050-402 5244.) Ilmoittautumiseen oma nimi/nimet, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Sekä huonetoive. 
Jokainen maksaa itse retken aikana omat ruokansa ja yöpymisensä. Seura laskuttaa ennen retkeä muut kulut, (linja-auto ja opastus/pääsymaksut).

Tervetuloa jälleen Helin vetämälle retkelle ihaniin ja mielenkiintoisiin viher- ja puutarhakohteisiin. Helin retkillä on aina viihdytty ja odotetaan retken jälkeen heti seuraavaa.

Lue enemmän retkestä 

Päiväretki Eija's Gardeniin la 8.6.2019
Kuvia valokuva-albumissa (kts. Yhdistys/toiminta-kuvia)

Teemme retken Eija’s gardeniin, vuonna 2008 perustettuun, englantilaistyyppiseen elämyspuutarhaan. Puutarha sijaitsee Loviisassa Ahvenkosken kylässä. 
Ilmoittautumiset Néalle spostilla mielellään huhtikuun aikana, Kiitos.

 puutarha.linnea(at)gmail.com

Lähtö Lahdesta Marolankadun turistipysäkiltä klo 9.30. Nautimme kahvit/teen ja lohileivän samalla kun Eija kertoo meille paikasta. Eija itse vie meidät kierrokselle ja esittelee meille kauniin puutarhansa. Eija's gardenissa on myös puutarhamyymälä.
Eijan luota lähdetään Lahtea kohti noin klo 13.00. Matkalla mahdollisuus poiketa Malmgårdin kartanon Kartanonpuotiin josta voi ostaa kartanon luonnonmukaisesti viljeltyjä tuotteita, oman panimon tuotteita ym.
Linkki Malmgårdin sivuille tästä
Eija´s Gardeniin tästä  ja Eijan Facebook-sivuille tästä

Retkelle mahtuu max. 20 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Retken hinta n. 35 euroa, sis. kuljetuksen, Eijan opastaman kierroksen ja tarjoilun. Hinta tarkentuu osallistujamäärän vahvistuessa. Ystävän voi ottaa mukaan.

Tervetuloa kevääseen!
Lahden Puutarhaseura ry

Sopenkorven Kesannon ja Lahden Puutarhaseuran yhteinen taimitori sunnuntaina 26.5.19 klo 10-14.

Taimitori järjestyy tänä vuonna Sopenkorvessa. Tule myymään, ostamaan, tapaamaan tuttuja tai vaan tutustumaan alueeseen. Myyntipaikka on ilmainen, mutta mm.myyntipöytä täytyy jokaisen tuoda itse. Alueen idyllin vuoksi autoa ei voi tuoda varsinaiselle Kesannon alueelle, myyntiä ei siksi myöskään voi tehdä auton takakontista. Paikan osoite on Mestarinkatu 10, Lahti

Katso myös Facebook-sivut

Retki Pölkinvuoren keväiseen kukkamaailmaan la 18.5.
Kuvia valokuva-albumissa (kts. Yhdistys/toiminta-kuvia)

Mukava retki saatiin aikaiseksi, kiitos kaikille osallistujille. Matka ilmastoidussa bussissa sujui hienosti, sää suosi ja opastus sekä tarjoilu pelasi. Kuvia saadaan tänne myöhemmin. Kiitos.
                                       ___________________________
Retken ilmoitus:  Lähde mukaan ihailemaan keväistä kukkaloistoa Urjalaan. 
Lähtö klo 9.45 Marolankadun turistipysäkiltä. Takaisin Lahdessa n. klo 16.45.

Ilmoitautumiset huhtikuun aikana spostilla: jaana.huoso(at)phnet.fi
 
Alueella on n. 1 km:n pituinen puistopolku lampineen. Polun varrella on noin 10 000 istutusta. Kukkasipulipuistossa on  huikea määrä istutettuja kukkasipuleita mm. tuhansia krookuksia, tulppaaneja ja narsisseja. Lisäksi muita erilaisia kasveja esim. lähes 2000 liljaa. Tila kasvattaa palstallaan myös vihanneksia.

Osallistumme noin 45 min. opastetulle kierrokselle alueella, jonka jälkeen nautimme nokipannukahvit piirakan ja makkaran kera. Aikaa on varattu myös itsenäiseen kiertämiseen ja ostosten tekoon. Myynnissä mm. kukkasipuleita ja taimia.
Paluumatkalle lähdemme n.14.30 ja Lahdessa olemme n. 16.45.

Retken hinta 39,00 euroa suoritetaan käteisellä bussissa. 
Huom. Toteutuakseen retki tarvitsee vähintään 15 osallistujaa.
Kuvia paikasta tästä

Tervetuloa mukaan!
Lahden Puutarhaseura ry

Vuosikokouksen satoa 20.3.2019

Käytiin läpi vuosikokouksen lakisääteiset asiat, esitettiin vuositilit ja päätettiin vastuuvapaudesta vuoden 2018 osalta. Hyväksyttiin vuoden 2019 toimintasuunnitelma sekä jäsenmaksu. Jäsenmaksu säilyi ennallaan, ollen edelleen 20 € /vuosi. Valittiin myös Lahden Puutarhaseura ry:n puheenjohtaja vuodelle 2019 sekä johtokunnan jäsenet. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Néa Kapanen-Niemi.
 
Kiitos kokouksen osallistujille hyvästä kokouksesta, ideoista, vilkkaasta keskustelusta sekä ihanista suunnitelmista ja näkymistä tulevalle puutarhakaudelle.
Tuleva toimintakausi näyttää mm. tapahtumien ja retkien osalta enemmän kuin mukavalta. 
Tänäkin vuonna saamme ihanan 2 päiväisen retken, jossa osaavana matkan vetäjänä toimii jo tutuksi tullut Heli Korhonen. 
Lisäksi on suunnitteilla muutama  yhden päivän retki ja muita tapahtumia. Näistä myöhemmin lisää.
Tervetuloa kaunis, lämmin kesä, osallistutaan retkille ja vietetään mukavaa aikaa monimuotoisten puutarhateemojen parissa.

Lahden Puutarhaseura ry
Johtokunta

Lahden Puutarhaseuran vuosikokous ke 20.3.2019 klo 18.00 alkaen Hollolan Matkakeitaalla.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat: Toimintakertomus, tilinpäätös, toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan toimihenkilöt vuodelle 2019. 
Kokouksessa on kahvitarjoilu. Matkakeitaan linjastosta voi valita kahvin/teen a suolaisen tai makean leivonnaisen. Kassalle ilmoitetaan Lahden Puutarhaseuran vuosikokous.

Kokouksessa Jaana Huoso kertoo Puutarhayhdistysten toiminnasta ja mahdollisesti on myös luento.

Kokoukseen saapuminen:
Osoite:
Hollolan Matkakeidas 
Hopeakalliontie 2, 15880 Hollola.

Matkakeitaalla on runsaasti parkkitilaa ja sinne pääsee parhaiten autolla. 
Lähimmältä linja-autopysäkiltä (esim. bussi 4 C Kauppatorilta) on Matkakeitaalle matkaa noin 600-700m, kävellen vie noin 8min.
 
Itse kokoustila sijaitsee alakerrassa, sisääntulosuunnasta katsottuna pääovista vasemmalle lasiovien takana. 
Kokoustilan lasiovessa merkintä Yksityistilaisuus.

Lämpimästi tervetuloa!
Lahden Puutarhaseura ry
Johtokunta


 

Kohti kevättä ja vihreyttä

Lumi on peitonnut puutarhojamme tänä talvena varsin runsasmääräisesti. Pian valo kuitenkin voittaa, aurinko lämmittää, luonto, kasvit ja puutarha herää. Alkaa olla aika istuttaa pidemmän taimikasvatusajan vaativien kasvien siemenet, valita niille valoisa, lämmin paikka ja seurata ihaillen niiden sinnikästä kasvua kohti kesää. Siementen kylvöön ja taimikasvatusaikoihin on hyvä tutustua juuri nyt ja aloittaa taimikasvatus sopivaan aikaan. Mm. Kotipuutarhalehdestä löytyy ohjeita siementen kylvöön ja kylvöaikoihin. Tutustu tästä.

Lahden Puutarhaseura ry kiittää ja toivottaa Rauhallista joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Retki Malmgårdin kartanon joulumarkkinoille ja Loviisan jouluun

Lähtö Lahdesta 8.12.2018 Marolankadun turistipysäkiltä klo 8.30 ja paluu takaisin Lahteen noin klo 16.30.
Ilmoittautumiset lahdenpuutarhaseurary(at)gmail.com
Tervetuloa mukaan!
To 6.9. sieni-ilta/luento klo 17:45-19:30
Sienitietoutta meille tulee kertomaan Sirkka-Liisa Kuusela Martoista. Hän kertoo meille tavallisimmista ruokasienistä ja sienten tunnistuksen, käytännön ja säilönnän perusperiaatteista. Sieniä saa tuoda myös näytille.

Tilaisuus on Lahden Seudun Diabeetikot ry:n tiloissa (Karjalankatu 16 a 2, Lahti). Sisäänkäynti pihan puolelta D-klubin ovesta. Parkkipaikkoja pihassa ei ole. Autot on jätettävä kadun varteen tai sallittuihin paikkoihin lähistölle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Vapaaehtoinen kahvimaksu seuran hyväksi.
Metsäsienet
Ti 18.9. tutustuminen Husulan puutarhaan Paimelaan alkaen klo 18.00
Husulan puutarhalla kasvatetaan salaattia ja yrttejä yli 40 vuoden kokemuksella. Eija Jakobsson kertoo meille puutarhan toiminnasta, tuotteista ja viljelystä. Paikalta saa myös ostaa tuotteita hintaan 1-2 € / tuote käteismaksulla.

Retki tehdään omilla kulkuvälineillä tai kimppakyydein. Ilmoita meille sähköpostilla, jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, mutta olet vailla kyytiä. Puutarhan osoite on Valkeajärventie 54, 17120 Paimela.

Vapaa pääsy, ilmoittautumista ei tarvita.

http://husulanpuutarha.fi/
Hyvinvointi luonnosta ja puutarhasta
Tilaisuus järjestetään Lahden kaupunginkirjaston ja Lahden Puutarhaseuran yhteistyönä pääkirjaston auditoriossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.
Erja Rappe luento
Lahden puutarhayhdistys (c)2019, Kaikki oikeudet pidätetään