Etsi

AJANKOHTAISTA 

Köynnöskaari

Sähköinen jäsenkortti käyttöön

 Otamme käyttöömme Puutarhaliiton neuvotteleman sähköisen jäsenkortin, joka toimii ns. älypuhelimella. Kortti voidaan lähettää jäsenelle joko sähköpostitse tai tekstiviestinä. Kun kortin linkin avaa älypuhelimella, kortti avautuu puhelimen näytölle. Linkin korttiin voi tallentaa puhelimen aloitusnäytölle, jolloin se on helposti käytettävissä.

Tätä ennen seuran tulee toimittaa Puutarhaliitolle jäsentensä tiedot. Tiedot tallennetaan Puutarhaliiton jäsenkorttirekisteriin FloMembers-palvelussa. Jäsenkorttirekisteri tulee toimimaan myös seuran omana jäsenrekisterinä, joten siirrämme sinne kaikkien jäsenien tiedot. Lisäksi jäseniltä kysytään sallivatko he Puutarhaliiton lähettävän sähköpostitse tiedotteita toiminnastaan ja/tai markkinointiviestejä jäseneduista. Jäsenkortti on mahdollista saada vaikkei antaisi lupaa Puutarhaliiton sähköposteihin. 

 Jäsenkortilla jäsenet ovat oikeutettuja saamaan Puutarhaliiton neuvottelemia etuja ja alennuksia jäsenetuliikkeiltä ja yhteistyökumppaneilta, niin myymälöissä kuin verkkokaupoissa. Alennuksia ja etuja saa jäsenetuliikkeistä näyttämällä voimassa olevan jäsenkortin tai todistamalla jäsenyytensä muulla myymälän edellyttämällä tavalla ostotilanteessa. Puutarhaliitto lähettää tietoja jäseneduista kortinhaltijoille sähköpostitse ja eduista ilmoitetaan myös Puutarhaliiton kotisivuilla kohdassa jäsenedut.

Perinteinen kortti myös mahdollinen
Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta sähköiseen jäsenkorttiin, tarvittaessa myös fyysinen, painettu jäsenkortti on mahdollista saada. Nämä seura painattaa itse.

Jäsenkortti toimii myös seuran jäsenrekisterinä 

Rekisterin avulla voi mm. hallita jäsenten tietoja ja lähettää jäsenilleen sähköpostia. 

Miten toimin? 
Vastaa alla oleviin kysymyksiin sähköpostiin (lahdenpuutarhaseurary(at)gmail.com) :

1. Sallitko Puutarhaliiton lähettävän sähköisiä tiedotteita?   Kyllä / Ei 
2. Puutarhaliiton yhteistyökumppaneiden lähettää markkinointiviestejä jäseneduista?   Kyllä / Ei

Myös mahdolliset kysymykset voi lähettää yllä näkyvään sähköpostiin.

Ystävällisin terveisin

Lahden Puutarhaseura ry


AJANKOHTAISTA

Kaikille avoin PUUHA- webinaari 31.5.2022

Tervetuloa osallistumaan PUUHA-hankeen ensimmäiseen webinaariin tiistaina 31.5.2022 kello. 17.30–19.30.  Webinaari on julkinen ja avoin kaikille.

Webinaarin aikana kuulemme ajankohtaista tietoa Avoimet puutarhat-tapahtumaan liittyen sekä Kekkilän järjestämästä yhteistyöstä tapahtumaan osallistuvien puutarhojen kanssa.

Riitta Peräinen Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista/Kotitarveviljelyn kehittäminen -hankkeesta luennoi meille kotitarveviljelystä.

Webinaari järjestetään Microsoft Teamsin kautta ja ilmoittautuneet saavat linkin sähköpostiinsa ennen tapahtumaa. Tallenne webinaarista tulee katsottavaksi kahden viikon ajaksi luennon jälkeen ja linkki tallenteeseen lähetetään kaikille ilmoittautuneille.
Webinaarin järjestäjänä toimii Puutarhaliitto ry:n PUUHA-hanke, joka on saanut rahoitusta Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiöltä.

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään maanantaina 30.5.2022 kello 12.00 mennessä tämän linkin kautta: https://q.surveypal.com/PUUHA-hanke-webinaari-31.05.2022/0

Lahden Puutarhaseura ry:n vuosikokous 17.3.2022

Vuosikokous pidettiin Lahden palvelutorin tiloissa kauppakeskus Triossa. Vanhojen ja uusien puutarhajulkaisujen hypistelyn ohessa nautimme kahvit kera kahvileivän. Sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat (mm. jäsenmaksu, talousarvio, toimintasuunnitelma) käytiin läpi ja toiminta jatkuu toimintasuunnitelman rungon mukaisesti. Hallituksen kokoonpanossa tapahtui pieniä muutoksia, se mm. vahvistui uusilla jäsenillä :)

Kiitos osallistujille ja tervetuloa uudet jäsenemme
Tervetuloa 
Lahden Puutarhaseuran vuosikokoukseen 17.3.2022.

Aloitamme klo 17.00 kahvitellen, puutarhakirjoja hypistellen ja jutellen aiheesta ja aiheen vierestä :)

Lisätietoja näet kun napsautat alta kohdasta
Lataa KUTSU
(aukeaa uuteen ikkunaan)

vuosikokouskutsu 2022.pdf

Lataa KUTSU
Kuva: Puutarhaliitto ry

Hyvää alkuvuotta ja kevään odotusta

Lahden Puutarhaseura käynnistää toimintaansa. Yhdistyksen vuosikokouksen ajankohta ja paikka ovat suunnittelun alla. Samalla keskustellaan myös kauden mahdollisista tapahtumista :) Näistä lisää myöhemmin.

Aloitetaan kuitenkin julkistamalla Puutarhaliiton vuoden 2022 teema

Vie ystävä puutarhaan

Puutarhaharrastamisesta on tullut suosituimpia vapaa-ajan aktiviteetteja. Innokkaita harrastajia on jo yli puolet suomalaisista. Suosio on kasvanut jo vuosien ajan, mutta erityisesti kahden viime vuoden aikana uudet harrastajat ovat innostuneet puutarhanhoidosta.

Puutarhaliiton vuoden 2022 teema ”Vie ystävä puutarhaan” korostaa harrastuksen yhteisöllistä vaikutusta. Yhteisöllisyyden puute ja yksinäisyys ovat lisääntyneet kahden viimeisimmän vuoden aikana. Puutarhaliitto haastaa kaikki suomalaiset puutarhaharrastajat kutsumaan mukaan ystävän puutarhavierailulle joko omaan puutarhaan tai muuhun mielenkiintoiseen viherkohteeseen. Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori kannustaa kaikkia liikkumaan yhdessä puutarhoissa. Tutkimusten mukaan se ja puutarhatyöt parantavat sekä henkistä että fyysistä kuntoa. Ystävän kutsu tuo siihen vielä erityisen ilon, lisää Taulavuori.

Monenlaisia kohteita
Puutarhavierailu voi olla tutustuminen uuteen puistoon tai viheralueeseen, mutta parhaimmillaan se on vierailu toisen harrastajan luona tutustuen puutarhan kasveihin ja näkymiin. Kun mieli lepää esimerkiksi puutarhan kahvihetkessä, on helppo tutustua uusiin ihmisiin, vaihtaa heidän kanssansa ajatuksia puutarhasta ja laajemminkin elämänmenosta. Matkailun kannalta mielenkiintoisia kotimaisia kohteita löytyy esimerkiksi www.avoimetpuutarhat.fi-sivuilta.

Erityisen suuri arvo puutarhavierailuilla on silloin, kun uusi harrastaja pääsee keskustelemaan kokeneemman harrastajan kanssa. Puutarhoissa ei ole kynnystä tavata erilaisista taustoista ja ikäryhmistä tulevia ystäviä. Hyviä kokemuksia on muun muassa nuorten ja esimerkiksi maahanmuuttajien kotoutuksesta osana puutarhatöitä. Puutarhan maailma on alati mielenkiintoista ja tarjoaa elinikäistä oppimista omista ja muiden kokemuksista, vahvistaa Timo Taulavuori.

Moni tarvitsee apua puutarhatöissä
Ystävä voi myös tarjoutua auttamaan esimerkiksi vanhoja tai muuten toimintakyvyltään heikompia, jotta heidän puutarhansa pysyvät kunnossa. Taloyhtiöissä ja kaupungeissa perinteiset talkoot ovat myös hyvä tapa tutustua alueen asukkaisiin. Marttaliitto ry paikallisyhdistyksineen on mukana vuoden teemassa. Ystävät ja puutarhavierailut parantavat sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiamme.
Puutarhavierailut auttavat meitä ymmärtämään luonnon monimuotoisuuden merkitystä, ihmisten osuutta siinä ja nauttimaan vuodenaikojen vaihtumisesta.
Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry, 040 745 3005, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi

Lahden Puutarhaseura ry

Vuosikokouksessa ke 31.3.2021 käytiin läpi sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat. Koronatilanteesta johtuen vuosikokous pidettiin etänä Teams-ohjelman välityksellä. 
Hallituksen kokoonpanossa tapahtui joitain muutoksia. Vuoden 2020 hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Toimintasuunnitelma vuodelle 2021 sisältää tapahtumia, jotka toivomme voivamme kesäkauden aikana toteuttaa. 
Tapahtumista tiedotetaan enemmän heti, kun koronatilanne antaa myöten ja mahdollisuuden suunniteltujen tapahtumien järjestämiseen.
Jäsenmaksu säilyi entisellään ollen  näin 20,- euroa vuodelle 2021.

Lahden Puutarhaseura ry

Lahden Puutarhaseura ry:n vuosikokous 
ke 31.3.2021 etäkokouksena alkaen klo 18.00

Koronatilanteesta johtuen kokous pidetään etänä. Osallistua voit tietokoneella, tabletilla, (äly)puhelimella tai muulla "älylaitteella". Käytämme Teams-ohjelmaa. Tietokoneella osallistuessasi sinun ei tarvitse ladataTeams -sovellusta itsellesi, vaan seuraat käynnistyslinkin ohjeita.
Puhelimella osallistuminen vaatii Teams -sovelluksen latauksen, ellei sovellusta puhelimessasi jo ole.

Halutessasi voit kokeilla jo aikaisemmin linkin toimivuutta. Jos osallistuminen askarruttaa, niin olethan yhteydessä Puutarhaseuran sähköpostiin. Voimme neuvoa vaikkapa puhelimen kautta ja kokeilla liittymistä yhdessä. Rohkeasti kokeilemaan, osallistuminen ei ole vaikeaa.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat: toimintakertomus, tilinpäätös, toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Vuoden 2021 jäsenmaksu vahvistetaan vuosikokouksessa ja jäsenmaksulaskut lähetetään postitse tai sähköpostilla jäsenille kokouksen jälkeen.

TERVETULOA!
Lahden Puutarhaseura ry 
Hallitus

Liity kokoukseen napsauta alla olevaa linkkiä

Valokuvia pääset katsomaan Puutarhaseura - välilehden otsikon "Kuvia -Kuva-albumit" alta.