Vuosi 2018 - toiminta

Toimintakertomus 2018

Voit ladata vuoden 2018 toimintakertomuksen klikkaamalla Lataa-nappia

Lataa tiedosto:

( Toimintakertomus-2018.pdf)

Lahden Puutarhaseura ry kiittää ja toivottaa Rauhallista joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Malmgårdin kartanon joulumarkkinat ja Loviisan Vanhanajan joulukodit 8.12.2018

Vaikka päivän sää oli harmaa ja hieman kostekin ei se retken osanottajia haitannut. Lämmin henkisellä Malmgårdin kartanon markkinoilla oli paljon katsottavaa, ostettavaa ja väkeä tuntui riittävän tungokseen asti. Loviisan vanhanajan avoimissa joulukodeissa oli kaikissa ihana jouluinen tunnelma, aivan kuin olisi päässyt mukaan entisaikojen jouluun. Jouluruokien ja pullan tuoksua, lämmintä juotavaa, kynttilöitä, kuusia ja koristeita.

Retki Malmgårdin kartanon joulumarkkinoille ja Loviisan jouluun

Lähtö Lahdesta 8.12.2018 Marolankadun turistipysäkiltä klo 8.30 ja paluu takaisin Lahteen noin klo 16.30.
Ilmoittautumiset lahdenpuutarhaseurary(at)gmail.com
Tervetuloa mukaan!
Vierailukäynti ja tutustuminen Husulan Puutarhaan Paimelassa 18.9. alkaen klo 18.00

Kiitos Eija Jakobssonille mielenkiintoisesta vierailukäynnistä ja kasvihuonetoiminnan esittelystä. Raikkaiden maistiaisten ja esittelykierroksen jälkeen oli kotiin viemisinä monta pussillista tuoretta ja vihreää terveyttä. Valkolupiini oli uusi, ihastuttava kokemus ja maistui ihanan rapealta tumman leivän päällä. 
Kiitos Eijalle ja kaikille tapahtumaan osallistuneille.

Husulan puutarhalla kasvatetaan salaattia ja yrttejä yli 40 vuoden kokemuksella. Eija Jakobsson kertoo meille puutarhan toiminnasta, tuotteista ja viljelystä. Paikalta saa myös ostaa tuotteita hintaan 1-2 € / tuote käteismaksulla. Retki tehdään omilla kulkuvälineillä tai kimppakyydein. Ilmoita meille sähköpostilla, jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, mutta olet vailla kyytiä. Puutarhan osoite on Valkeajärventie 54, 17120 Paimela. Vapaa pääsy, ilmoittautumista ei tarvita. https://husulanpuutarha.fi/

Eija esitteleeTuoretta vihreää Yrttejä - salaatteja

Sieniluentoilta

Sieni-illassa oli toistakymmentä sienistä kiinnostunutta osallistujaa. Sirkka-Liisa Kuusela kertoi meille sienistä ja antoi hyviä vinkkejä. Sirkka-Liisalla oli monipuolista sienitietoutta, aina sienen tunnistamisesta sienien säilömiseen ja valmistukseen asti. Näytteille oli tuotu monipulisesti sieniä, etenkin tatteja. Lopuksi sienet jaettiin löysivät tiensä pannuihin ja patoihin.Kiitos osallistujille ja Sirkka-Liisalle!

Sieniluento Sieniluento

To 6.9. sieni-ilta/luento klo 17:45-19:30
Sienitietoutta meille tulee kertomaan Sirkka-Liisa Kuusela Martoista. Hän kertoo meille tavallisimmista ruokasienistä ja sienten tunnistuksen, käytännön ja säilönnän perusperiaatteista. Sieniä saa tuoda myös näytille.

Tilaisuus on Lahden Seudun Diabeetikot ry:n tiloissa (Karjalankatu 16 a 2, Lahti). Sisäänkäynti pihan puolelta D-klubin ovesta. Parkkipaikkoja pihassa ei ole. Autot on jätettävä kadun varteen tai sallittuihin paikkoihin lähistölle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Vapaaehtoinen kahvimaksu seuran hyväksi.
Metsäsienet
Erja Rabbe luennoi Lahden Puutarhaseuran vieraana  
Ke 22.8. MMT, Puutarhatieteendosentti Erja Rappe luennoi viherympäristöjen hyvästä vaikutuksesta kaupungin pääkirjastossa klo 17-19.

Kiitos tutkija, maisteri Erja Rappe, Lahden kaupunginkirjasto ja sieltä Riikka. Kiitos yleisölle ja Lahden Puutarhaseuranaktiiveille, kiinnostavasta tilaisuudesta.
Luonto, puutarha ja viherympäristöt ovat tutkitusti upeita ja voimauttavia paikkoja 

Alhaalla mainos tapahtumasta. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy.

Erja Rappe Hyvinvointi

Hyvinvointi luonnosta ja puutarhasta
Tilaisuus järjestetään Lahden kaupunginkirjaston ja Lahden Puutarhaseuran yhteistyönä pääkirjaston auditoriossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 
Tervetuloa.
Erja Rappe luento
Taimitori la 26.5. klo 10-13

Lahden pääkirjaston ja Kaupungin teatterin välisellä aukiolla

Paikalle voi tuttuun tapaan tulla myymään ja ostamaan taimia ja miksei vaihtamaankin. Voit tuoda oman myyntipöydän tai myydä vaikka auton takakontista. Myyntipaikka on ilmainen. Lisätietoja voi tiedustella seuran Facebook-sivujen kautta tai laittamalla sähköpostia lahdenpuutarhaseurary@gmail.com Toivottavasti sää suosii ja taimet löytävät uusiin koteihin. Tervetuloa!

Hyötykasviyhdistys järjestää villiyrttikurssin 17.5.2018 Kausalassa.

Lisätietoihin ja ilmoittautumaan pääset tästä.

Villiyrttikurssi Virpi Petäjämäen johdolla Kausalassa. Ensin opimme tunnistamaan villiyrttejä ja sitten teemme niistä ruokaa.

Kurssilla on vielä tilaa, ilmoittaudu 9.5.mennessä. TERVETULOA!

Villiyrtti

Lahden Puutarhaseura ry osallistui Pihapiiri-messuille 27.-29.4. 

Seuran 110-vuotisjuhla-teema ja osaston raikas ilme sai paljon positiivista huomiota ja kiitosta. 

Kiitämme toimintaamme tukeneita ja toiminnassamme avustaneita yrityksiä ja henkilöitä, mm. TYL V2, Viherpalvelut Hyvönen Oy, Lahden kaupunki, Lahden Rekkapaja Oy, Helena Lamminsivu ja Jussi Räsänen.

Osasto E16

Lahden Puutarhaseura ry on mukana Pihapiiri-messuilla,

Lahden messukeskuksessa pe 27.4. - su 29.4.2018

Kevät on jo kynnyksellä ja viherpeukalot syyhyävät puutarha- ja istutustöihin. Puutarhaseuran osasto E16 sijaitsee yleiskoristelualueen vieressä ja on yhteinen mm. Jättikasvisyhdistyksen, Hyötykasvisyhdistyksen ja Puutarhamarttojen kanssa. Osastollemme olet tervetullut juttelemaan, kysymään neuvoja puutarha-asioissa tai vaikka jättämään haastavimmat kysymyksesi kysymyspuuhun. Kysymyksiin vastataan mm. Lahden Puutarhaseuran Facebook-sivuilla. Pihapiiri-messut on täynnä kesää ja vihreyttä, vinkkejä, ideoita ja uutukaisia ihanuuksia puutarhaan ja terassille. http://www.lahdenmessut.fi/fi/tapahtuma/pihapiiri

Nähdään Pihapiirissä!

Jalohortensiat

PELARGONI-ilta ti 10.4.2018 klo 18 Marttalassa, Laaksokatu 1

Pelargonien kasvatus on helppo harrastus, kunhan tuntee muutamat niksit.

Oletpa sitten ihan untuvikko tai jo kasvattajamestari, tule kuulemaan asiantuntijan vinkit ja aloita ihana uusi harrastus tai tutustu uusiin lajikkeisiin. Puutarhuri Tiina Niittynen Rinkin Puutarhalta kertoo meille pelargonien hoitamisesta ja lisäämisestä sekä vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Tilaisuudessa on puutarhan taimia myynnissä. Taimia voi myös tilata 1.4. alkaen etukäteen www.rinkinpuutarha.fi ja noutaa tilatut taimet Pelargoni-illassa. Merkitse tilaukseen "Nouto Lahden Pelargoni-ilta 10.4.2018".

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautumista ei tarvita. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Pelargoniat parvekkeella

Hei. Tulevan kesäretken sisältö ja kohteet

Puutarhaseuramme tuleva kesäretki tehdään 27 -28. heinäkuuta ja suuntautuu Lounais-Suomeen. Tällä kertaa tutustumme Rauman ympäristöön, myös ihanaan Vanha-Raumaan. Reissukartalle on suunniteltu myös mm. Masku, Pyhämaa, (Pyhäranta) ja Hämeenkyrö, joista kaikista löytyy mielenkiintoisia puutarhateemaisia käyntikohteita. Matkan johtajanamme on jälleen viime kesän onnistuneen saaristo-retken ideoinut ja johtanut Heli Korhonen.

Olemme saaneet jäseniltä mukavasti vinkkejä toimintaan. Vinkit on huomioitu ja tullaan edelleen huomioimaan. Jos tulevaa retkeä ajatellen tiedätte kiinnostavan paikan tai sellaisesta kuulette niin laittakaapa vinkkiä sähköpostiimme lahdenpuutarhaseurary@gmail.com

Tehdään jälleen yhdessä kiva kesäretki.
Lahden puutarhaseura ry


Rauma ympäristöineen

Lahden Puutarhaseuran vuosikokous ke 21.3.2018

Vuosikokous pidetään Kivimaan ABC:llä klo 17 alkaen. Meitä varten on varattu kabinetti ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tule tutustumaan, kuulemaan suunnitelmista ja tuomaan vaikka uusia ideoita seuran toimintaan.

Kokouksessa jaossa myös rajoitettu erä jättikasvisten siemeniä. Kokouksessa saamme kuulla Olavi Raivio löytämästä kirjeestä, jonka presidentin puoliso Ester Ståhlberg on aikoinaan lähettänyt. Olavi kertoo kirjeeseen liittyvistä tarinoista ja historiasta.

Ilmoittautumisia ei tarvita, olet lämpimästi tervetullut.

Lahden Puutarhaseura ry
Lahden Puutarhaseura ry 110 vuotta

Tervetuloa juhlimaan 110 vuotiasta Lahden Puutarhaseuraa maukkaan ruuan ja hyvän seuran merkeissä Hollolan Hirveen 2.2.2018. Osallistumismaksu jäseniltä 20€ ja muilta 40€. Ilmoittautumiset 26.1. mennessä liitteen ohjeen mukaisesti.

Lahden Puutarhaseura ry

110 v.juhlat

Lahden Puutarhaseura kiittää

Lahden Puutarhaseura kiittää toimintaamme tukeneita ja toiminnassamme avustaneita yrityksiä ja henkilöitä, mm. TYL V2, Viherpalvelut Hyvönen Oy, Lahden kaupunki, Lahden Rekkapaja Oy, Helena Lamminsivu ja Jussi Räsänen.
Liity jäseneksi!

Helpoiten se käy klikkaamalla tuosta ylempää "Yhteystiedot" valikkoa ja sieltä "Ota yhteyttä". Sinne voit täyttää yhteystietosi, kirjoita viesti-kohtaan, että haluat liittyä Lahden puutarhaseuran jäseneksi. Muista sähköpostiosoite, käytämme ilmoittelussa enimmäkseen sähköpostia.
Jäsenetu
Klikkaamalla kuvaa pääset tilaamaan Kotipuutarhan jäsenetu-hintaan.
Etsi